zondag 23 mei 2010

Zondag 23 mei

Vanmorgen waren we tegen 6.30 uur wakker. Even lekker ge-internet, mailtjes gekeken en verhaaltjes geupload. Tegen 9 uur gingen we de deur uit om te ontbijten. Dit deden we vanochtend bij Ellen’s Stardust Diner. Dit is zo’n 60’s restaurantje met zingende bediening. En dat is best heftig ’s ochtends vroeg, maar erg leuk. Echt Amerikaans ontbeten met pannekoeken voor Jeffry en eggs on toast voor Marloes.


Toen we weer buiten kwamen was heel Broadway afgezet. Er was een Street Fair. Soort van Braderie, allemaal kraampjes met eten, kleding, sierraden enz. Het zag er wel vreemd uit, zo midden op Times Square. We zijn er lekker over heen gelopen en zijn daarna op weg gegaan naar de Empire State Building met de metro. Het ESB staat bekend om lange wachtrijen en aangezien er nu geen wachtrij was, besloten we naar boven te gaan. Naar de 86e verdieping, alsof het niks is. De lift was er super snel.

Wauw! Wat een uitzichten, ondanks dat het bewolkt was. Geen last van hoogtevrees gehad. Uiteraard weer een hoop foto’s gemaakt. Het was ook boven helemaal niet druk. De terugweg hadden we zelfs de lift voor ons alleen, maar de lift ging zo snel…. ;)



We hebben vervolgens bij Starbucks frappuchino’s gehaald en een bagel.

We waren van plan om 5th Avenue af telopen richting Central Park. Dit stond als wandeling beaschreven in ons boekje. En dat hebben we gedaan. Langs alle dure winkels, en o.a. langs Rockefeller Center, St. Patricks Cathedral, Apple Store en Trump Tower. Bij de Apple Store denken we een jurilid van America’s Next Topmodel te hebben gezien. We hebben het niet gevraagd.

Op 5th ave was een grote parade aan de gang: Salute to Israel. Dus heel veel Joodse mensen met keppeltjes en Israelische vlaggen. Bijzonder om te zien. Ook erg veel politie hier om heen. Bang voor aanslagen?



Uiteindelijk kwamen we bij Central Park uit. Hier gingen we met de volgende wandeling uit ons boekje verder, om niet doelloos rond te dwalen.
We hebben op een groot grasveld (Sheepmeadow) lekker in het gras gelegen, met onze m&m’s van M&M’s World. Even bijkomen. Heerlijk. Het gras lag vol met mensen die hetzelfde deden en mensen die aan het frisbeeën waren en zo. Op de achtergrond de hoge gebouwen boven de groene bomen uit, dit is wat we ons voorstelden van Central Park.




De grote fontein van o.a. Friends stond in de steigers. Jammer hoor. We hebben een grote ronde gewandeld door het park en kwamen uiteindelijk nog langs Strawberry Fields. Een gedenkplek voor John Lennon.

Vervolgens hebben we de metro weer terug gepakt richting hotel. Even bijgekomen van deze hele dag wandelen.
Vanavond hebben we sushi gegeten. Lekker, maar niet echt te vergelijken met ons vertrouwde sushi restaurant in Zwolle ;)

Na het eten hebben we de metro genomen naar Brooklyn. Vanaf de kade hebben we naar de zonsondergang en de skyline van Manhattan gekeken. Wauw! Veel uitgeprobeerd met onze nieuwe camera.
Daarna weer met de metro terug naar het hotel. Nu met een wijntje en een baco’tje relaxen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten