zondag 23 mei 2010

Vrijdag 21 mei

Om 4.30 vanochtend ging de wekker, want Jan kwam ons al vroeg ophalen.

Gelukkig waren er geen files, dus waren we lekker op tijd op Schiphol.
Onze koffers afgeleverd en de douane door. Marloes werd uit de rij gepikt en moest gefouilleerd worden. En dat om 7.00 uur ’s ochtends(!) Goedemorgen!
We hebben wat dollars gepind, tijdschriften gehaald en voor Jeffry een geurtje. Zo kwamen we de tijd wel door.

Met een kwartiertje vertraging vertrokken we naar Parijs. Het leek even of we rijdend naar Parijs gingen, maar om 10.15 uur gingen we echt de lucht in.
We kregen al snel een kopje koffie of thee en we mochten een croissantje of chocoladebroodje uit een doos pakken. Om 11.15 waren we al weer geland. Dat was dus echt een heel kort stukje.
We moesten op Charles de Gaulles alleen maar van terminal 2F naar 2 E. Hier hebben we geloof ik wel een uur over gedaan. Een eind lopen en rijen mensen voor de controles. Maar we hadden de tijd. We maken ons wel een klein beetje zorgen over de terugweg. Dan hebben we maar een uur tussen de twee vluchten in.
Bij de gate hebben we nog even een broodje gegeten en konden we de visa waiver formulieren alvast invullen.
Er stonden allerlei mensen “ons” vliegtuig te bewonderen, inclusief een cameraploeg. We voelden ons wel speciaal dat wij (met nog 530 anderen) mee mochten met de Airbus 380. Nog even een schrikmomentje toen Marloes haar naam voorbij kwam op de Waitinglist. Huh? Standby staan. Nee! Dat kan niet. Gelukkig was dit een foutje of zo.

Het is echt een super de luxe vliegtuig met twee verdiepingen, een eigen tv scherm en een controller er bij voor spelletjes. Alleen wat beenruimte betreft is het niet veel beter dan andere toestellen.
We kregen champagne en bij het eten (tortellini) een wijntje, verse ananas en stokbrood met brie. Lekker allemaal hoor. Vlak voor de landing kregen we nog een broodje. Met alle leuke films en tv-series vloog de vlucht voorbij. Je kon op je schermpje ook kijken naar een camera die onder of voorop het vliegtuig besvestigd was. Je kon dus precies zien waar we over heen vlogen en mee kijken met de landing. Dat was leuk.


Aangekomen op JFK was er een heeeeeele lange wachtrij bij de paspoortcontrole. Meer dan een uur staan wachten. Maar we mochten het land weer in.
Bij de bagageband aangekomen zagen we onze namen op een bord staan. Onze bagage was niet mee gekomen met de vlucht. Neeeeeee!
We moesten wat gegevens invullen en we hoorden dat we nooit meer de automatische bagage drop off apparaten moesten gebruiken. Zullen we dus niet meer doen ;)
Onze koffers zouden nagebracht worden in ons hotel. Waarschijnlijk vannacht nog. Dat hopen we dus maar.
We kregen een noodpakketje mee met een t-shirt, tandenborstel enz.

Met de aitrain en metro zijn we naar Manhattan gegaan. Geweldig al die verschillende mensen om je heen. En We zijn in één keer goed gereden.
We vonden ons hotel al snel en kregen een kamer op de 15e verdieping. Kamer 1515. Een heel klein knus kamertje, maar we vinden hem leuk.

We zijn vanavond nog even naar Times Square gelopen, wat letterlijk om de hoek is.
Wat een mensen daar zeg! Er staat een grote tribune waar we op zijn gaan zitten, mensen kijken en reclames kijken. We keken onze ogen uit. Ook omhoog kun je blijven kijken naar de hoge gebouwen. Wat zijn we dan klein. En wat voelen we ons moe.
We hebben even snel wat bij de Mac gegeten, omdat we eigenlijk te moe waren om echt uit eten te gaan. Nu ff gedoucht en lekker slapen zo. Het is hier nu al 21.15, en in Nederland 3.15 uur, dus laat zat.



 
Lang verhaal hè, maar onze dag had natuurlijk ook meer dan 24 uur !)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten