dinsdag 25 mei 2010

Maandag 24 mei

Vandaag was de dag van het shoppen! Even geen sightseeing, maar gewoon win kelen.


We zijn tegen 8 uur opgestaan en hebben daarna een broodje gegeten bij het Europa Cafe. Dit was vlak bij Porth Authority Bus Terminal waar vandaan we de bus konden nemen naar de Jersey Gardens Outlet Mall. Deze mall ligt valkbij Newark Airport in New Jersey, dus hebben we weer een nieuwe staat op ons lijstje bezochte staten. Yeah!
We wilden hier graag shoppen omdat dit hoogst waarschijnlijk nog al wat goedkoper is dan shoppen in Manhattan. Je hoeft ook geen taxes te betalen in New Jersey.

Bij de Bus Terminal aangekomen was het even lastig, want er waren niet echt behulpzame mensen achter de balies en het is nog al een groot bus station met meerdere verdiepingen. We zijn uiteindelijk (heel slecht) een paar Duitsers achtervolgd, die we over de Mall hoorden praten. Zo onopvallend mogelijk natuurlijk haha. Het bracht ons uiteindelijk wel naar de tickets en de goede bus.
Het was een half uurtje rijden er naar toe. Bijzonder om te zien hoe anders het aan de andere kant van de rivier is. Het is meteen geen “grote stad” meer.

Het was een groot winkelcentrum, wat er een beetje uitzag zoals CentrO in Oberhausen, qua grootte en indeling.
We zijn allebei wel geslaagd en hebben o.a. wat gekocht bij: Abercrombie en Fitch, GAP, American Eagle Outfitters, Nike, Guess en Daffy’s.
Wat wel grappig was, is dat er gewoon een soort van winkel wagentjes waren, die je door het hele winkelcentrum kon meenemen. En mensen hadden die dan ook nog propvol. Dan hebben wij toch niet zo veel gekocht. Maar misschien shoppen die maar één keer per jaar.
Bij de foodcourt hebben we wat chinees gegeten.

Om 16.15 namen we de bus weer terug. Helaas kwamen we in de file terecht voor de Holland tunnel richting Manhatten. Dus allebei weer ff een tukkie gedaan : )
Met een uur stonden we weer buiten. Voor het gemak de metro even terug genomen naar ons hotel.


We hadden het al wel vaker gehoord, maar het is echt zo, dat de mensen die klaar zijn met werken in pak, of nette kleding allemaal op sneakers lopen, omdat dit waarschijnlijk een stuk prettiger loopt. Want lopen dat doe je hier zeg. Tjonge jonge! We hebben allebei spierpijn en last van onze rug van al het lopen. En we zijn pas op de helft van onze vakantie…..wat volgt er nog?

’s Avonds zijn we via de Flat Iron Building naar de Rooftop Bar gegaan op 5th Ave. Dit is een groot dakterras op de 20e verdieping (op het dak) een gebouw. Aangekleed met allemaal bloembakken en palmbomen. Dit was echt super gaaf. Blij dat we hierover gelezen hadden op internet.
We hebben een cocktail gedronken en allebei een garnalen salade gegeten met mango. Lekker hoor. We zaten er op het moment dat de zon onder ging en we keken op het Empire State Building en natuurlijk over een aantal andere gebouwen. Dus we zagen de lichtjes weer tevoorschijn komen boven de stad. Lekker gezeten, gegeten en gedronken hier.



 
Op de terugweg naar het hotel gingen we via Times Square. Wat een drukte weer hier. Met een ijsje hebben we het nog weer even bekeken. Het valt ons op dat het ook ’s avonds warm blijft hier. Het koelt bijna niet af. Voor nu is dat heerlijk, maar in de zomer als het nog warmer is, zal dat minder lekker zijn denken we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten