zondag 23 mei 2010

Zaterdag 22 mei

Waar zal ik eens beginnen?


Vannacht om 2 uur waren we allebei wakker. We waren erg benieuwd of de koffers al waren afgeleverd. Dus ging Jeffry naar de receptie toe. YES!!!! Ze waren bezorgd, maar de receptionist wilde ons rustig laten slapen. Nou, nu we ze hebben kunnen we weer rustig verder slapen en dat deden we. Om 6 uur waren we weer wakker. Weinig last van de Jetleg dus gelukkig.
Omdat we nu zo vroeg waren besloten we vandaag naar Liberty en Ellis Island te gaan.

Met een broodje van de Subway en een Metro kaart voor 7 dagen gingen we op weg met de Metro naar Battery Park. Hier vandaan vertrok de ferry. Natuurlijk weer een flinke wachtrij en controles.

Wat was het gaaf zeg om het Vrijheidsbeeld in het echt te zien. We vonden het nog best groot. Een hele hoop foto’s gemaakt daar.





Daarna gingen we naar Ellis Island toe. Dit is waar de immigranten naar toe moesten die naar “het beloofde land” wilden. Hier stonden nog oude koffers van mensen, zag je de registratie ruimtes, slaapplaatsen enz. Verder waren er heel veel oude foto’s en verhalen. Het kon ons niet allemaal zo boeien. We denken dat het interessanter is voor alle Amerikanen wiens voorouders hier natuurlijk allemaal zijn geweest. Dit kon je ook na zoeken.
We hebben, omdat we al best moe waren een informatie film gekeken. Marloes viel er van in slaap. Niet dat het niet interessant was, maar moe, donker, fijne stoelen…. Even bijgekomen dus.
Bij het restaurantje een pizza’tje gegeten en toen weer terug naar Manhattan.
En wat een uitzicht heb je dan op de skyline downtown zeg! Prachtig! Heel veel foto’s gemaakt. Hopen dat er wat moois bij zit.



Omdat het pas 3 uur was, hebben we nog een wandelingetje door het Financial district gemaakt. We kwamen langs de Charging Bull, Wall street en de Stock Exchange, Trinity Church, en daarna bij Ground Zero. Je ziet echt groot gat. Het is moeilijk om je voor te stellen, dat de torens die daar gestaan hebben nog hoger waren, dan de omliggende gebouwen. En dat die dan ook nog ingestort zijn……
Er wordt druk gebouwd daar. Vlakbij was een Memorial. Hier kon je foto’s bekijken verhalen horen en dergelijke. Indrukwekkend. We vonden St. Pauls Church hier vlak naast nog indrukwekkender. Hier konden de hulpverleners terecht om te rusten en eten. Hier hingen veel foto’s en briefjes ter herinnering aan de overledenen.





Hierna hadden we er wel even genoeg van voor vandaag. Moe, genoeg gezien. Dus met de metro weer uptown richting ons hotel. Vlakbij een supermarkt gevonden en wat drinken en eten ingeslagen.

We hebben heerlijk weer gehad vandaag. Best warm, maar wel bewolkt, waardoor het goed te doen was. Toch zijn we wel een beetje verbrand. Morgen maar insmeren dus.
Wat we erg leuk vinden, is dat er overal op straat muziek gemaakt wordt, en allerlei optredens zijn. Dat zorgt echt voor gezellige gemoedelijke sfeer.
Het doet ons denken aan San Francisco als we deur uit lopen bij ons hotel. Of is dat een rare vergelijking? En is gewoon elke grote Amerikaanse stad zo?
Vanavond zijn we gaan eten bij Applebees. We hadden een bakje mozzerella sticks vooraf. Jeffry had daarna kip met cheddar en rijst en Marloes garnalen met broccoli en pasta. Lekker hoor, maar wel teveel. Binnen een uur stonden we weer buiten. Ohja, dat was inderdaad zo in Amerika. Nu liggen we lekker op bed naar de Mets tegen de Yankees te kijken.



Morgen wordt het 71 graden volgens het hotel. Dat is volgens mij iets van 21 graden celcius. We weten niet goed hoe warm het vandaag was.


We hebben nu voor 24 uur internet genomen. Dus hopelijk plaatsen we vanavond nog hoe het vandaag was. Daarna zal het waarschijnlijk weer even duren. Omdat we voor het internet moeten betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten