donderdag 27 mei 2010

Woensdag 26 mei

Vanochtend zijn we met de Metro naar Meatpacking District gegaan. Wat een prachtige oude gebouwen staan hier zeg. We hebben hier lekker rondgekeken en zijn vervolgens naar het Highline Park gegaan. Dit park is gebouwd langs een oude goederenspoorlijn, en ligt hoger dan de straat. Hier hebben we ons ontbijtje gegeten. We hadden twee grote bakken fruit meegenomen als ontbijt. Lekker hoor met dit warme weer.
We vinden de Highline een echte aanrader. Leuk om zo tussen de oude gebouwen door te lopen en onder je de straat de zien. Het park is nog niet klaar. We vonden het jammer dat we niet verder konden op een bepaald moment. Helaas dus.



Hierna zijn we met de Metro naar Greenwich village gegaan. Hier hebben we het Friends Appartement bekeken en het huis van Carrie in Sex & the city. Leuk om even gezien te hebben. Ook dit is een mooie wijk, met prachtige huizen met trapjes en heel veel groen. Hier kun je goed wonen hoor!

Aangezien de Fleetweek vandaag begonnen is, zijn we die kant ook even opgegaan. We zagen wel wat grote schepen en wat mariniers lopen, maar er was weinig te beleven en te bekijken op het moment dat wij daar waren. Of we hebben iets gemist.

We hebben wel heerlijk op een terrasje gezeten bij Pier 84. We hebben hier geluncht met een broodje hamburger (een hele lekkere). Naast het terras was een grote fontein. Uit verschillende gaten in de grond kwam telkens een straal water omhoog. Hier kon je dan tussendoor lopen. En dat hebben we gedaan. Schoenen uit en tussen alle kinderen verkoeling zoeken. Hihi! Was dat even lekker! Het was mooi om te zien hoeveel lol alle kinderen in het water hadden. De meesten waren helemaal doorweekt.
We hadden het er toevallig net over gehad, hoe lekker het zou zijn, als je even een uurtje een zwembad in kon, even relaxen…. En toen kwam dit.


Weer een heel stuk gelopen hadden naar de dichtstbijzijnde metro, en toen met een Starbucks naar het hotel.
We hebben al buskaartjes gehaald voor de bus naar het concert vanavond. En ook deze keer waren de mensen bij de Busterminal niet echt geweldig. We vroegen naar buskaartjes en werden doorverwezen naar de trein vanaf Penn station, er zou geen bus service zijn. 10 meter verder hangt een formulier over buskaartjes naar Bon Jovi. Dus wij weer terug naar een andere balie en we hebben uiteindelijk toch buskaartjes. Gelukkig maar!

Om 17.00 uur zaten we eindelijk in de bus naar New Meadowlands toe. We hadden ondertussen weer het hele bus station gezien, omdat niemand wist waar de bussen naar het concert vertrokken. Dus Port Authority Bus Terminal voldeed weer aan onze verwachtingen. Dit is echt zo vreemd vergeleken met de rest van New York. Maar goed, het is ons weer gelukt.
In de file reden we New York uit en een half uurtje later waren we bij het stadion. We reden over hele grote parkeerplaatsen en verbaasden ons over wat we zagen. Allemaal party-tenten barbeques en kamperende mensen op de parkeerplaats. Zouden die allemaal van ver zijn gekomen? Of is dat gebruikelijk hier bij concerten?

Het was nog steeds bloedheet en wij moesten helemaal naar de bovenste ring toe. Dus we gingen bijna dood op de trap omhoog. Pfffffff!
Eenmaal boven aangekomen komt de hoogtevrees je tegemoed, wat hoog en stijl. Dus blij dat we zaten. En nog veel blijer, dat wij aan de schaduwkant zaten van het stadion.
Met een Philly-cheese steak en veel drinken hebben we eerst naar Train gekeken. Die stonden in het voorprogramma. Toch zit de sfeer er dan nog niet zo goed in, als het stadion niet vol is en het is licht buiten. Wel veel bekende nummers, dus wel lekker meegezongen.




Pas vlak voordat Bon Jovi begon raakte het echt vol in het stadion. Ook het hele veld stond vol met stoelen. Dus waarschijnlijk geen wachtende rijen mensen die al de hele dag voor het stadion hingen voor een goed plekje vooraan ; )
Het concert van Bon Jovi was echt helemaal geweldig! Super! Gaaf!
Veel bekende nummers gehoord. Geen Bed of Roses, maar wel: Living on a prayer natuurlijk , You give love a bad name, Keep the Faith, I’ll be there for you, It’s my life enne….nog een heleboel. Het duurde ook bijna 3 uur. Aan het eind was er een afsluiting met veel vuurwerk. Dit was het allereerste concert in het stadion. En dat hebben wij maar mooi meegemaakt!
Wat wel eng was, was dat de hele vloer onder ons mee bewoog met alle dansende mensen. Volgens Jeffry kon dat geen kwaad, maar het was wel een eng idee.



Om 23.30 was het concert klaar en konden we weer met de bus terug naar Manhattan. En toen snel naar bed!

1 opmerking:

  1. Ow wat gaaaaaaff!!! Bon jovi!! Ik ben echt helemaal jaloers op jullie super vakantie! Jullie hebben al zoveel moois gezien en dan ook nog dit concert!
    Nou fijne dagen nog dat jullie daar zitten!
    En geniet van het super weer!

    Groetjes Iris

    BeantwoordenVerwijderen